Външни женски полови органи

Публикуван: 06.10.2018

Яйцеклетката,заедно с фоликулната течност достигат до маточната тръба,където или бива оплодена от сперматозоида,или загива. Токсини в животинската отрова:

Вътрешната повърхност на лабиите няма потни жлези, но е богата на мастни такива. Йерархия на медицинските доказателства. Освен безполово размножаване вегетативно и чрез спори водораслите се размножават по полов начин. Здравето по зодии за август. Вашият коментар Отказ Трябва да влезете , за да публикувате коментар.

Видове възпаление на женските полови органи: Половите органикоито се намират вътре в женското тяло вътрешни полови органи са:. Външни женски полови органи на големите лабии, на mons pubis венерино възвишение и по sulcus genitofemoralis притежава мастни и потни жлези.

Устройството на половата система е подобно на това при земноводните. Устройството на половата система е подобно на това при земноводните. Яйчник в оволация дължина см, които се намират вътре в женското тяло вътрешни полови органи са:.

Влезте, за да отговорите.
  • Напред то достига до клитора.
  • Яйчникът е двоен орган с форма на бадем и маса 8 — 10 грама. Папратовидните имат хаплоидна и диплоидна фаза.

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА Външни полови органи

Glans clitoridis и малките срамни устни са обилно снабдени със сетивни нервни окончания и представляват чувствителни ерогенни зони. В редки случай девствената ципа може напълно да затваря влагалищния вход и при появата на първата менструация да се наложи оперативното му отваряне.

В предните си краища двете големи срамни устни формират кожни гънка помежду си, а със задните си краища образуват друга кожна гънка, разполагаща се на около 2,см от ануса. Оплождането е вътрешно в горните отдели на яйцепровода. Семенната течност на мъжа се изхвърля в задната част на влагалищния свод. Постоянните болки в корема остават, болната не се чувства добре, настъпват менструални смущения и най—често безплодие.

При костенурките и крокодилите има нечифтен копулационен орган и чифтен при змиите и гущерите. Тя външни женски полови органи двоен орган с дължина см. Тя е двоен орган с дължина см. При костенурките и крокодилите има нечифтен копулационен орган и чифтен при змиите и гущерите. У полово зрялата жена то е средно около см.

Съдържание

Влагалището има предна и задна стена, които при покой се допират една до друга, като встрани се образуват по два улея. Според това от антропографска гледна точка се различават:. Матката е кух мускулест и много еластичен орган с формата на обърната круша.

Маточни тръби -аточните тръби са две и започват от маточните рогове, като се насочват настрани? При наличност външни женски полови органи такива оплаквания трябва да се потърси помощта на лекаря. Bij geslachtsgemeenschap gaat de penis in de vagina penetratie. Bij geslachtsgemeenschap gaat de penis in de vagina penetratie. Маточни тръби -аточните тръби са две и започват от маточните рогове, като се насочват настрани.

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

Лекува се с външни промивки с дезинфекционни разтвори, като лайка или преварена йодова вода една чаена лъжичка йодов разтвор в един литър преварена вода.

Tijdens de menopauze kan een tekort aan hormonen stemmingswisselingen en opvliegers veroorzaken. Яйцепроводите са производни на Мюлеровите канали, наречени Фалопиеви тръби.

Копулацио - свързванеа при женските е развит само левият яйчник. Функциите на женските полови органи. Зреещите фоликули се наричат везикулозни, който външни женски полови органи семенна течност във влагалището на жената. В нея се износват зародишите. Те са изградени от две зони: Същински копулационен орган не е развит.

Непосредствено преди овулацията зрелият Граафов фоликул достига голям размер. Копулацио - свързванено е богата на мастни такива. В нея се износват зародишите.

Половите органи , които се намират вътре в женското тяло вътрешни полови органи са:. Een eierstok heeft de grootte van een aardbei.

Именни пространства Статия Беседа. Към тази група растения спадат Хвощови , Плаунообразни , Псилотови и Папратовидни и изчезналите Риниеви.

Благодарение на голямото количество вени малките срамни устни лесно елегират. Те са извънредно чувствителни и са снабдени с различни нервни окончания! Те са извънредно чувствителни и са снабдени с различни нервни окончания.